Dressyr
15 juli 2023 19:54

Johanna Due Boje tog kürseger med Mazy Klövenhöj

FHS 2023Svensk seger och tredjeplacering, endast danska Anna Zibrandtsen och hennes Uno Don Olympic bröt av den svenska dominansen. Falsterbos publik njöt av kür i kvällningen.

Johanna Due Boje tog kürseger med Mazy Klövenhöj
Många följde CDI3*-küren när Johanna Due Boje och Mazy Klövenhöj visade bland annat fina piruetter. Foto: Kim C Lundin

Medan Falsterbo Derbyt avgjordes på stora hoppbanan startade CDI3*-iga touren upp med sin sista klass, den populära küren. Totalt startade 15 ekipage i klassen som dömdes av det internationella domarteamet Susanne Baarup, Isabelle Judet, Maria Colliander och deras svenska kollegor Pia Fälth och Mats Eriksson.

Falsterbo Horse Show 2023
Seger med Elisabeth von Schrowe, sponsor Patrik Hannell och Jan Brink amt domare vid C Isabell Judet från Frankrike. Foto: Kim C Lundin

Härlig dans för Due Boje

Bäst av alla med hela 77 procent på resultattavlan efter sin ritt var succéduon från världscupenfinalen i Omaha – Johanna Due Boje och SWB-stoet Mazy Klövenhöj uppfödd av Anette och Aksel Primdahl.

– Det är alltid speciellt att få höra nationalsången spelas, jag blev lite rörd. Jag värderar vår seger här högt. Det var en jättefin runda och det känns som om hon är i superfin form. Jag tycker jag hittat en nivå till i henne och jag tror det finns fler, just i galopp-programmet känns det som att vi har hittat fler knappar. Idag hade jag visserligen fel i ettorna men jag kunde göra om dem på en annan linje, där var jag faktiskt lite kvicktänkt.
– Vår musik känns bara bättre och bättre, inte minst så här utomhus. Vi hade för många misstag i Aachen men nu är vi tillbaka, det kändes bättre redan i gårdagens Grand Prix, kommenterade Johanna Due Boje fortfarande i sadeln.

Fler på pallen

Anna Zibrandtsen har varit aktiv som domare i 4-årskvalet och ridit unghästar i i finalerna i Falsterbo under veckan. Med Uno Don Olympic tog hon hem andraplatsen med 76,745 procent på den elegante och rörliga och kolsvarte Blue Hors Don Olymbrio-sonen.

Falsterbo Horse Show 2023
Anna Zibrandtsen signalerade till publiken att klappa och red upp på en hand med Uno Don Olympic – som drar upp sin överläpp och frustar. Foto: Kim C Lundin

Stefan Jansson och Zidney tog en fin tredjeplats och visade god form, ständigt bättre och bättre.

Falsterbo Horse Show 2023
Stefan Jansson och SWB-valacken Zidney red ihop över 75 % i det internationella startfältet. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden