Sport
20 februari 2017 12:36

Jörgen Larsson får Peders plats

Det blir Jörgen Larsson som ersätter Peder Fredricson i Gothenburg Horse Show. "Det ska bli jättekul att få vara med", konstaterar Jörgen nöjt.

Jörgen Larsson får Peders plats
Jörgen Larsson ersätter Peder Fredricson i Gothenburg Horse Show.

Många höjde på ögonbrynen när Jörgen Larsson inte blev uttagen att få vara med i Göteborg, framför allt efter att ha vunnit Borås Grand Prix med Agathon S.

– Det är klart att jag helst hade sett att jag varit med från början och visst är det tråkigt att Peder inte kan rida, men nu är vi med och jag ser verkligen fram mot helgen, berättar Jörgen Larsson.

Jörgen har ridit i Scandinavium en gång tidigare då han hade kvalat en 7-åring till unghästfinalen.

– Men då ramlade jag av i finalen, så målet i år får bli att sitta kvar, menar Jörgen Larsson med ett leende.

Till Göteborg åker förstås vinnarhästen från Borås – Agathon S (SWB, hingst, f-03 e. Cosmopolite S-Caretino, uppf. och äg. Helene och Thomas Sandström). Dessutom får Despoina HQS (SWB, sto, f-07 e. Corlensky G-Magritte, uppf. och äg. Lena Henriques Ahlström) följa med. Och båda hästarna är i bra form.

– Despoina var hade ett ner i omhoppningen av 145-finalen i Borås och blev sexa där. Hon har också gått ett par 150-klasser med placeringar, så det är också en slagkraftig häst, berättar Jörgen.

Även om han var lite förberedd på att Peder eventuellt inte skulle kunna rida, så är det ändå en hel del extraplanerande som väntar Jörgen.

– Jag skulle ju ha tävlat i Åstorp i helgen, men nu när jag kan välja så blir det Göteborg, konstaterar Jörgen glatt.

Vilka klasser han ska rida återstår dock att se. Det finns en grundplan, men allt beror förstås på hur hästarna reagerar på den lite speciella miljön.

– Agathon är känsligare än vad man kan tro, men han har gjort bra resultat även i lite svårare miljöer. Grundplanen är att rida kvalet till Världscupklassen på fredagen, och sedan får vi se om det blir lördagens Grand Prix eller söndagens Världscup som väntar, berättar Jörgen.

– Det är ju så med internationella tävlingar, man har väldigt mycket tid att fundera så vi får se hur det blir, fortsätter han.

Agathon S har samma mamma som Spender S, och därmed kan Carisma S snart lägga två avkommor med meriter från 5-stjärnig internationell hoppning till sin meritlista. Dessutom ska Agathon S visas upp som prestationshingst vid bruksprovet på Flyinge veckan efter Göteborgstävlingarna.

– Det finns mycket att se fram mot, konstaterar Jörgen Larsson lugnt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden