Ponny
18 juli 2022 10:22
Ridsportplus

Svenska mästaren Julia Oskarsson: ”Han var med mig till 110 procent”

MästerskapEfter söndagens avgörande terrängmoment på Flyinge korades de svenska mästarna, där Julia Oskarsson och Mix tog hem segern i CNCP*.

Svenska mästaren Julia Oskarsson: ”Han var med mig till 110 procent”
Julia Oskarsson – svensk mästare i ponnyfälttävlan. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det blev seger för Julia Oskarsson och Mix (SH val f 2009 e.Verdi, uppf Linda Johannesson) som levererade stabila resultat och slutade på totalt 26,7 straff.

  Det känns helt fantastiskt att ha vunnit. Det är en helt sjuk känsla – att vara bäst av de svenska ekipagen. Julia Oskarsson.

  Silvret gick till Moa ElofssonWaterloo (ASRP sto f 2006 e DJ Zirco, uppf Anki Kvarnstrand) med totalt 28,3 straff.

  EM-aktuella Julia Oskarsson kan nu titulera sig som svensk mästare med foderponnyn Mix. Men att det skulle bli ett guld hade hon inte vågat hoppas på trots att de presterat bra under året.

  ”Kändes jättebra”

  – Vi har haft lite problem med att han rivit i hoppningen tidigare så jag var osäker. Efter dressyren tänkte jag att vi hade chans på brons. Först efter nollan i hoppningen vågade jag hoppas på ett guld, säger Julia och fortsätter:
  – Det kändes jättebra genom alla moment, han han var 110 procent med mig och lyssnade jättebra. Framför allt terrängen tror jag var avgörande där jag tycker att jag red ordentligt och han var med.

  Julia Oskarsson Mix
  Julia Oskarsson och Mix fick allt att stämma under ponny-SM. Foto: Kim C Lundin
  Ponny-sm Medaljörer 2022
  SM-medaljörerna Moa Elofsson, Julia Oskarsson och Ebba Andersson. Foto: Kim C Lundin

  Nu väntar välförtjänt bete för Mix hemma i Nynäshamn innan det är dags att fortsätta slipa på detaljer som linjer, smalhinder och lösgjordhet. Men känslan från helgen plcokar Julia med sig hem.

  – Det känns helt fantastiskt att ha vunnit! Det är en helt sjuk känsla – att vara bäst av de svenska ekipagen.

  Svenska mästare i inverkansmästerskapet

  I Inverkansmästerskap P80 knep Amanda Zettervall Fredriksson och Snäckarve Tarzan (WSC val f 2006 e Vallas Mystik-Vallas Caracas uppf Pia Persson) vinsten efter ett bra terrängmoment framför Vilma Hügert och Drimnagh Doll som tog hem silvret. Gårdagens ledare Signe Friberg med Amarone som fick nöja sig med ett brons.

  Titeln svensk mästare i Inverkansklass P90 tog Elina Norberg och Ruby Gold ll (val f 2004 e Oosteinds Ricky-Landois uppf Klaus j. Henne) följt av silvermedaljören Saga PartanenShoalmore Lad. Bronset gick till Molly Andersson med No Regrets.

  Vinnare Bäst visad häst

  Även pris för bäst visad häst delades ut där Thor Christerson med Golden Goal (sto f 2005 e Dart Light-Bonaparte 566 uppf Leif Cervin) knep en medalj. Vinnare i P90 blev Sofia Hovsveen BoodCorabbey Wild Fire (val f 2014 e Corabbey Sebastian-Silver Shadow uppf Ms Rose Fitzgerald) och i P80 Tova Gyllin med Fredriksbergs Aragon (val f 2006 e Fredriksbergs Kavat-Smedhults Cavat uppf Börje Pettersson).

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden