Hoppning
26 november 2021 23:13

Junioren Alice Borglund segrade i Arena Youth Tour

SIHS21Det var glest mellan de felfria rundorna i höstfinalen på Arena Youth Tour. Efter en omhoppning mellan bara två ekipage gick segern till Alice Borglund och Nino.

Junioren Alice Borglund segrade i Arena Youth Tour
Alice Borglund och Nino segrade i höstfinalen av Arena Youth Tour. Foto: Roland Thunholm

Minst ett nedslag, i flera fall mer än så, blev det för de flesta ryttarna i höstfinalen av Arena Youth Tour, ett samarbete mellan Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show.

Alice Borglund och Nino från Skånsta Ryttare var ensam bland de åtta juniorerna att sätta nollan på juniorernas 1,40-bana. Bland de sju young riders som tog sig an Peter Lundströms 1,45-bana var det också bara en som höll nollan, Filippa Enmark, just utnämnd till Årets komet av Ridsports läsare, och King Kong van’t Valissenhof från Jump Cub Ridsportförening.

I den följande omhoppningen kom Alice i mål med 8 fel, och Flippa hade därmed ett bra utgångsläge, men fick först rivning på samma hinder där Alice fick sin första rivning, insprånget i kombinationen, och så följde en rivning på en oxer. När så även den avslutande oxern föll var det klart.

Friends.Alice Borglund Med Nino.Photo : Roland ThunholmCode: 718 35
Alice Borglund och Nino var enda juniorekipaget som tog sig till omhoppning. Foto: Roland Thunholm

Alice Borglund segrade med Nino (SWB val f -11 e Nintender – Quidam de Revel, uppf/äg Peter Gustafson). Hon tog även segern i gårdagens warm up.
Vid prisutdelningen berättade hon att hon var glad, men också lite förvånad, över att hon vann.

Tvåa blev Filippa Enmark, och trea blev junioren Ebba Danielsson, Strömsholms Ridsportförening och T-Gavoli Z med 4 fel och snabbaste tiden i grunden, medan ännu en junior, Emil Jönsson, Flyinge Hästsportklubb, och Be Special tog hem fjärdeplatsen.

De fyra bästa juniorerna och de fyra bästa young riders från höstfinalen är direktkvalade till vårfinalen på Gothenburg Horse Show.

Så här ser deltagarlistan ut till vårfinalen enligt Gothenburg Horse Show:

Ebba Danielsson – T Gavoli Z
Emil Jönsson – Be Special
Ebba Kewenter – Kick Down
Filippa Enmark – King Kong van’t Valissenhof
Ellinor Liwing – Bella
Carla Petterson – Nivienne
Erik Nordström – Diarados Love ELiTH

Det finns dessutom möjlighet att kvala till Scandinavium via andra chansen och sista chansen i vår.
Reglerna för Arena Youth Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden