Fälttävlan
12 september 2020 14:51

Kakan har fått ny ryttare – satsar mot EM

SatsningI slutet av augusti annonserade Frida Andersén att Box Cayenne, alias "Kakan", sökte ny ryttare. Gärna någon med mästerskapsambitioner. Nu har önskan gått i uppfyllelse. Se filmklipp på det nya ekipaget här.

Kakan har fått ny ryttare – satsar mot EM
Box Cayenne, alias "Kakan". Foto: Privat

Det är hoppryttaren Sandra Wenlöf som nu tar över Box Cayenne, ”Kakan”, som skördat fina framgångar med Frida Andersén i sadeln. Efter att ha vunnit Sugar Cup och blivit placerad i stil-SM i fälttävlan 2015 under ponnytiden, har övergången till häst bara inneburit hoppning för 17-åriga Sandra Wenlöf. Bland annat ingick hon i childrenlaget som tog NM-silver 2017.

Med Kakan i stallet är ambitionen att återigen visa framfötterna i fälttävlan.
– Ja, det är definitivt en fälttävlanssatsning på gång, jag har längtat tillbaka till fälttävlan en bra stund nu, säger Sandra Wenlöf som nu sadlar om från hoppning till fälttävlan.

– Planerna med Kakan är att jag ska försöka göra en satsning på junior-EM nästa år. Vi ska ta det lite lugnt i höst, men försöka hinna med ett par tävlingar, och sedan trimma hela vintern, berättar Sandra Wenlöf som åker Hermanstorp och hoppar H90 redan nästa helg.

”Önskar Sandra all lycka i framtiden, ni kommer få så mycket kul ihop och fälttävlansungdomarna får verkligen se upp för hoppryttaren som sadlat om nästa år”, skriver Frida Andersén på Facebook i samband med avskedet.

Se flera filmklipp på det nya ekipaget här under.

Auktionskopare2
Sandra Wenlöf med pappa Stefan och mamma Helen på SSHS-auktionen 2018, där Helen Wenlöf ropade in Casall-sonen Calix de Merignat. Foto: Roland Thunholm


Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden