Blogg
18 oktober 2013 14:15

Karin bloggar hos Kyra

Imorgon åker unghästutbildaren Karin Engström till Kyra Kyrklund och Snowhill farm i England för att, tillsammans med tre kollegor, kompetensutbildas av den bästa. Följ med på resan i Karins blogg!

Kyra Kyrklund har i egenskap av professor vid SLU ett uppdrag att följa lärare och ridkonstämnet på utbildningen Hippologprogrammet på både Flyinge och Strömsholm. Nu i höst är det Karin Engströms tur att få följa med till England:

”Vi lärare som undervisar i ridkonst har fått nöjet att rida och lyssna på Kyra vid flera tillfällen, hon har då varit två dagar i taget på våra anläggningar, Flyinge och Strömsholm. Nu har även det getts möjlighet för lärarna att följa Kyra på hemmaplan in England. I våras åkte fyra lärare , två från Flyinge och två från Strömsholm. Imorgon är vi fyra lärare som åker till England.  Vi (Karin Engström, unghästutbildare, Hanna Carlson, hopplärare Flyinge, Marianne Essen, dressyrlärare, Agneta Aronsson, dressyrlärare, Strömsholm) skall följa den dagliga träningen på Snowhill Farm. Med ett gäng snopna hästar hemma i stallet och en familj som ställer upp alltid, drar jag till Kastrup för att tillsammans med toppenkollegan Hanna åka över till det magiska hästlandet England. Ett land som jag efter ett kort besök i 14-års åldern på språkresa till Brixhan alltid  längtat tillbaka till….Känner dock en stark oro för att köra vänstertrafik… Hanna tar oss från Gatwick till Kyra hoppas jag då hon är ung och koncentrerad i trafiken!”

Fortsätt följa Karin i bloggen under veckan som kommer – imorgon lyfter planet mot England!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-