Fälttävlan
26 augusti 2019 08:28

Karolina vinnare i rekordstor 2* fälttävlan

SegersjöHon låg bra till redan från början och det höll hela vägen. Karolina Stenfeldt och Fred Astaire vann den 2* klassen under Segersjödagarna, med Vendela Eriksdotter Rubin som tvåa.

Karolina vinnare i rekordstor 2* fälttävlan
Karolina Stenfeldt och Fred Astaire, segrare i CCI2* på Segersjö. Foto; Pernilla Hägg

59 ekipage kom till start i den 2* klassen på Segersjö, och 54 av dessa kunde gå ut i terrängen efter genomförd dressyr och hoppning. Terrängbanan på 2 600 meter innehöll 23 hinder och 31 språng, och något som blev en svårighet för många ekipage var ett hus med ett vattenhjul i miniatyr invid en damm. Den synen fick många hästar att stanna upp.

Bara fem ekipage lyckades ta sig igenom terrängen felfritt och inom optimaltiden, och segern gick till Karolina Stenfeldt från Sotenäs Fältrittlubb och familjens egen uppfödning  Fred Astaire (SWB val f 2007 e Lucky Point He 1121 – Magini uppf Kerstin Stenfeldt äg Karolina Stenfeldt). Ekipaget slutade på 29.9 straff.

Karolina Stenfeldt Fred Astaire Foto Ph
Karolina Stenfeldt och Fred Astaire var felfri och väl inom optimaltiden. Foto: Pernilla Hägg

Andraplatsen gick till Vendela Eriksdotter Rubin och Vienna Imperial, på 30.5 straff, medan tredjeplatsen gick till junioren Elvira Rosenberg och Guy, som därmed också vann junior-SM i fälttävlan.
Mer om SM för juniorer kan du läsa här.

Resultatlistan Segersjö

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden