Hoppning
15 oktober 2019 20:52

Klart för start i Lövsta Future Challenge

UngdomskvalDet är dags för den sjätte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25, hoppserien för ryttare upp till 25 år. Första kvaltävlingen rids under Billdal Horse Show i helgen - på spel står en finalplats till Gothenburg Horse Show.

Klart för start i Lövsta Future Challenge
Andrea Persson är en av ryttarna som kommer till start i Lövsta Future Challenge i Billdal. Foto: Stefan Keturi

17 ryttare har anmält sig till årets upplaga – 13 av dem rider i Lövsta Future Challenge i Billdal, innan serien fortsätter till Flyinge Indoor 21-24 november och därefter Borås Grand Prix 6-9 februari. Fem ryttare får sedan rida finalen under Gothenburg Horse Show, men nytt för i år är att det endast är två ryttare som tar sig dit genom de svenska kvaltävlingarna. Ytterligare tre ryttare ska tas ut av arrangören av Lövsta Future Challenge, Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning – detta för att ge utlandsbaserade ryttare samma möjlighet att kvala.

– Vi har väldigt bra tävlingar på hemmaplan men vi ser att fler U25-ryttare väljer att tävla större delen av säsongen utomlands, vilket är en positiv trend. Vi vill inte hindra denna utveckling och därför har vi valt att justera reglerna, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hoppningen, i ett pressmeddelande.

Serien är öppen för ryttare födda mellan 1995 och 2004, som har minst en placering i 1,50 på elittävling i Sverige eller 1,45 Grand Prix på internationell tävling. Ryttarna plockar poäng i klasser från 1,45 och uppåt på de aktuella kvaltävlingarna.

Samtliga ryttare i Lövsta Future Challenge hoppning U25 2019/2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden