Dressyr
5 maj 2020 08:38

Klart med nytt datum för unghäst-VM

FlyttEfter att FEI först sagt nej till förslaget att unghäst-VM skulle flyttas till vintern, på grund av flera orsaker, har det internationella ridsportförbundet nu backat från kravet att mästerskapet ska ridas utomhus. Därmed är det klart att unghäst-VM i dressyr ska ridas i december.

Klart med nytt datum för unghäst-VM
Unghäst-VM i dressyr flyttar inomhus och avgörs i vinter. Foto: Lurii/Istock

9-13 december blir det nya datumet för unghäst-VM i dressyr i tyska Verden, dit mästerskapet nu återvänder efter att ha arrangerats i holländska Ermelo under fyra år. Tanken var att UVM skulle ridits utomhus den 5-9 augusti, men på grund av coronasmittan och de tyska restriktionerna om max antal människor på samma plats, var en flytt nödvändig.

Ett förslag lämnades in till FEI om decemberdatumen, men med hänvisning till att mästerskapet ska ridas utomhus och en alltför tajt tävlingskalender – med världscupkval i Salzburg, London och Mechelen under samma månad – blev det avslag. Istället ville FEI se unghäst-VM i september eller oktober. Men nu backar FEI och har gett Verden godkänt på att arrangera mästerskapet i december 2020. Det rapporterar Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden