Fälttävlan, Ridsport Play
10 maj 2020 10:25

Kolla klippen: Världsmästaren som läromästare

PensionärslivHan har vunnit unghäst-VM och tagit EM-silver. Numera är 20-årige Mister Pooh läromästare åt sin ständige ryttare Niklas Lindbäcks barn. Kolla in klippen när det var premiär på terrängbanan. Och ja - "Mister" ser ut att stortrivas i sin nya roll.

Kolla klippen: Världsmästaren som läromästare
Niklas Lindbäck och Mister Pooh var stadiga medlemmar i svenska fälttävlanslandslaget länge och ingick bland annat i det fjärdeplacerade laget på OS 2012. Nu är den 20-åriga valacken läromästare åt Lindbäcks båda söner. Foto: Roland Thunholm/Privat

Det blev något av en comeback på terrängbanan för numera pensionerade 20-årige mästerskapshästen Mister Pooh på lördagen.

Tillsammans med sin ryttare Niklas Lindbäcks söner, Malcom fem år och Gustav fyra år, tog han sig an en terrängbana igen.

– Han är en helt otrolig individ och trivs bra med livet som pensionär och läromästare. Nästa helg ska ha ut på sommarbete och få njuta där hela sommaren, säger barnens mamma Charlotte Franzén.

Fakta

Mister Pooh

Mister Pooh (f 2000 e Majim G-Tammerfors xx uppf Stall Pooh) är en av Sveriges mest framgångsrika fälttävlanshästar.

Han kom till Niklas Lindbäck när han var tre år. Efter det tillhörde han toppen i årgångschampionaten som 4-, 5- och 6-åring.

Karriären fortsatte sedan med guld på unghäst-VM, två SM-guld, två världscupsegrar, en femteplacering i Badminton, en fjärdeplats i lag på OS i London 2012, EM-silver i lag i Malmö 2013 där ekipaget blev fyra individuellt och otaliga internationella placeringar.

Karriären tog slut efter att Mister Pooh ådragit sig en allvarlig senskada under en landslagsträning 2015.

Expandera

Pappa fanns så klart med hela tiden under terrängpasset.

Titta på filmklippen från ”comebacken” nedan.

Malcolm tar sig an ett vattenhinder. 

Lillebror Gustav funderar på vad katten är i anridningen mot banken.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden