Dressyr, Ridsport Play
25 september 2023 08:41

Kolla klippet: Cathrine Laudrup-Dufour vinner GP-debut med sin SWB-häst

InternationelltHon har länge sagt att att hon tror mycket på sin SWB-valack Vividus QRE. I helgen visade den danska stjärnan att hästen håller hög klass.

Kolla klippet: Cathrine Laudrup-Dufour vinner GP-debut med sin SWB-häst
Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos vid VM 2022. Nu har danskan tagit fram ytterligare en häst till Grand Prix. Foto: Roland Thunholm

Det var på nationella tävlingar i Danmark som 31-åriga Cathrine Laudrup-Dufour red Vividus QRE (SWB val f 2015 e Zaladin MI-Don Charly, uppf Christian Påhlsson, äg Abildgaard Equestrian) till seger i en Grand Prix med 71,6 procent.

Vividus QRE gjorde avtryck i Sverige redan som föl 2015 då han blev utvald och såld på elitfölauktionen. Han hamnade sedan i Danmark hos ungdomsryttaren Anders Sjoebeck Hoeck som red honom till placering i Breeders innan han kom till den danska världsstjärnan.

Cathrine Laudrup-Dufour sa i en intervju med Ridsport 2021 att hon har stora förhoppningar på valacken.

”Han var så cool att rida inne i arenan. Jag kunde verkligen rida och skola honom genom hela testet. Vi hade några dyrbara misstag, men ärligt talat är jag så stolt över min 8-årige kille som ändå vann,” skriver ryttaren på sociala medier.

Se film på ekipagets vinnande Grand Prix via ryttarens Instagram nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden