Dressyr, Ridsport Play
4 december 2022 12:40

Kolla klippet: ”Dudes” sista ärevarv

InternationelltPå lördagen vann Patrik Kittel och Delaunay OLD en trestjärnig GP-kür. Därmed har valacken gjort sista ärevarv i den långa och framgångsrika karriären.

Kolla klippet: ”Dudes” sista ärevarv
Patrik Kittel och Delaunay OLD. Arkivbild: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Delaunay OLD, ”Dude”, (OLDBG val f 2006 e Dr. Dolittle-Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus, äg P Kittel, C och A Oatley) tackar för sig efter lördagens seger i en trestjärnig Grand Prix-kür i Nederländerna.

Detta berättar ryttaren själv på sociala medier.

Ekipaget har bland annat SM-guld, ett EM-brons och en sjätteplacering i en världscupfinal på meritlistan efter att ha varit ett ekipage i nästan tio år. Valacken ska nu leva pensionärsliv på Patrik Kittels anläggning i Tyskland där han ska fortsätta skötas om av prisade hästskötaren Marie Johansson, ”Miss Marie”.

”Vi kände att du skulle sluta din karriär med en seger, och den här helgen visade du igen att du kämpar med själ och hjärta, och du vann”  skriver Patrik Kittel i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Se ryttarens inlägg på Instagram nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Patrik Kittel (@patrikkittel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden