Ridsport Play
30 maj 2021 06:20

Kolla klippet: FEI firar 100 år med Peder Fredricson som röst

100-åringInternationella ridsportförbundet firar 100 år genom att hylla sporten och hästarna med en hjärtevärmande jubileumsfilm. Berättare är ingen mindre än Sveriges egen Peder Fredricson. Se filmen här.

Kolla klippet: FEI firar 100 år med Peder Fredricson som röst
Peder Fredricson är med och firar 100-åringen FEI. Foto: Roland Thunholm

Idén om ett internationellt ridsportförbund föddes i Paris 1921, med syfte att samla och harmonisera ridsporten världen över. Inte minst var det viktigt med tanke på att ridsporten blivit en olympisk gren 1912. Fédération Equestre Internationale, FEI, såg också till att det första samlade världsmästerskapet, där alla grenar representerades samtidigt, hölls i Stockholm 1990.

En särskild ”100 years hub” har skapats med syfte att involvera världens alla hästsportfans i ett enda stort digitalt firande. Som en del av 100-årsfirandet har FEI nu även släppt en känslosam jubileumsfilm med Peder Fredricson som berättare. Se den här.

FEI är det internationella organet för inte mindre än nio grenar inom hästsporten: hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan, körning, parakörning, distans, voltige och reining (westernridningens dressyr). Med hjälp av 136 nationella medlemsförbund  utvecklar FEI hästsporten i alla delar av världen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden