Ridsport Play
17 januari 15:21

Kolla klippet: ”Hade tänkt rida in på scenen”

NybörjareSkridskofenomenet Nils van der Poel tog ridlektioner för att rida in på scenen under Idrottsgalan på måndagen. Det avslöjade han efteråt. Se den filmade intervjun här och läs vad Svenska Ridsportförbundet kontrade med dagen efter.

Kolla klippet: ”Hade tänkt rida in på scenen”
Nils van der Poel tog hem kategorin Årets manliga idrottare. Foto: Roland Thunholm

Nils van der Poel tog som väntat storslam och plockade hem alla priskategorier han var nominerad i på Idrottsgalan. När det gällde Jerringpriset stod det slutligen mellan skridskofenomenet och ridsportens historiska dubbla VM-guldmedaljör Henrik von Eckermann, där den senare drog det kortaste strået. När Nils van der Poel gick upp på scenen för att ta emot priset skickade han iväg en passning:
– Jag trodde inte att jag skulle få det här, jag kan ju inte rida.

Huruvida det var en skämtsam blinkning åt det faktum att ridsporten tidigare varit stark när det gäller att rösta fram sina kandidater, eller om det var en trist pik tvistas det om i kommentarsfälten på sociala medier dagen efter. Att Nils van der Poel tagit intryck av ridsporten stod i alla fall klart när han senare avslöjade de långtgående planerna på att rida in på scenen för att ta emot Bragdguldet. Han hade till och med tagit ridlektioner för ändamålet. Se den filmade intervju med Sportbladet här.

På frågan om varför han inte trodde att han skulle vinna svarade han:
– Generellt så är ridsporten väldigt starkt förankrad i Sverige på många sätt och väldigt populär, så det var väl därför.

Svenska Ridsportförbundet kontrade i sin tur med att bjuda in skridskohjälten till att ta fler ridlektioner – se hela Facebookinlägget här under:
”Välkommen till ridsporten Nils! Vi ser till att du får en inbjudan till fler ridlektioner så att du kan vidareutvecklas inom vår fantastiska sport. Brisbane 2032 kanske lockar?” skriver förbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden