Ridsport Play
12 november 2020 07:00

Kolla klippet: ”Hästarna gör mitt blodsocker bra”

BehjärtansvärtNärmare en av tio människor världen över lever med den livslånga sjukdomen diabetes, något som uppmärksammas lite extra den 14 november varje år. Även många ryttare lever med sjukdomen, och i ett klipp berättar blott tioårige Angelo Enestubbe vad det innebär för honom. Se det hjärtevärmande klippet här.

Kolla klippet: ”Hästarna gör mitt blodsocker bra”
Angelo har även fått ge namn åt projektet Amazing Angelo, där sjuka barn kan få umgås med snälla små hästar och få en sagofotografering med samma djur. Foto: Skärmdump

Världsdiabetesdagen infaller den 14 november varje år och sätter fokus på alla de miljoner människor som lever med, eller riskerar att insjukna i, diabetes. En av dem är tioårige Angelo Enestubbe. I den hjärtvärmande filmen ”Angelos berättelse”, som du kan se här under, berättar han om hur det är att leva med diabetes och att hästarna hjälper honom att må bra.

”När jag är i stallet blir jag lugn och mitt blodsocker börjar ligga bra”, säger Angelo som drömmer om att bli bäst i världen på hästryggen. Filmen är fångad av mamma Malin Enestubbe, som också är diabetiker, och pappa Daniel Enestubbe, alias Ridsports bloggare Ponnypappan.

Inför världsdiabetesdagen auktionerar ”Kladd by M”, det vill säga konstnären Maria Stigsson tillika ridskolechefen för Vissmålens Ridklubb, ut ett paket med tavlor till förmån för diabetesforskningen, där ett av motiven är inspirerat Angelos ponny Tindra. Under filmklippet kan du läsa mer om auktionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden