Ridsport Play
30 november 2020 10:02

Kolla klippet: ”Hästen talar alla språk”

RörelseglädjeHästens betydelse för människans välmående har ofta bevisats. Att den även kan göra gott för barn med funktionsvariationer blir tydligt i inkluderingsprojektet "Hästen talar alla språk". Se det hjärtevärmande klippet här.

Kolla klippet: ”Hästen talar alla språk”
"På hästens rygg finns bara nuet", säger en av tränarna i Caprifolen Voltige. Foto: Caprifolen Voltige

”Till hästen kommer man som man är, den dömer ingen. Hästen talar alla språk.” Det säger en av tränarna i Caprifolens Voltige som varit med och drivit Allmänna Arvsfonden-projektet ”Hästen talar alla språk” 2017-2020. Det handlar om ett inkluderingsprojektet där barn och ungdomar, tillsammans med tränare från klubben, skapat en barnmusikal.

Nu har klubben satt ihop en kortfilm med fokus på projektet, med syfte att inspirera andra föreningar till att skapa möjligheter för barn och unga med funktionsvariationer. ”Alla tror att jag inte kan, men jag kan om jag vill”, säger en av ungdomarna som deltagit i projektet. Se hela filmen här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden