Ridsport Play
11 mars 05:55
Ridsportplus

Kolla klippet – Henrik von Eckermann om pallplatsen

VärldsettanHenrik von Eckermann och King Edward visade att de var i riktigt god form när de var snopet nära en seger i söndagens Grand Prix i 's-Hertogenbosch. I den här filmade intervjun tar Henrik oss igenom sin omhoppning.

Kolla klippet – Henrik von Eckermann om pallplatsen
Henrik von Eckermann och King Edward. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Söndagens Grand Prix avgjordes över 1,60-hinder med bedömning två faser i ’s-Hertogenbosch, Nederländerna, och är en av fyra som ingår i serien Rolex Grand Slam. Nio ekipage tog sig igenom grundomgången felfritt och gick vidare till omhoppning.

  Där var det Henrik von Eckermann och King Edward som briljerade när de lyckades med en runda som var både snabb och felfri med några tajta svängar. Med tiden 33,74 sekunder gick de upp i ledning och behöll ledningen hela vägen fram till den sista ryttaren.

  Spänningen byggdes upp när hemmahoppet, holländaren Willem Greve med Highway, tog sig an banan och tog hem segern med tiden 33,70 – endast fyra hundradelar snabbare än den svenske världsettan som därmed slutade tvåa.

  – King Edward är i fantastisk form och återigen är han felfri i en Grand Prix, så det är en otrolig känsla. Samtidigt är jag en dålig förlorare och vill inte vara tvåa, säger Henrik bland annat i klippet.

  I den filmade intervjun nedan tar Henrik oss igenom planen kring omhoppningen och nästkommande tävlingsplaner.

  Se klippet nedan. Ridsport beklagar bristerna i ljudkvalitén:

  Ridsports liverapportering från ’s-Hertogenbosch Grand Prix

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden