Ridsport Play
13 oktober 05:55

Kolla klippet: ”Karriären har gått ut över familjen”

SjälvbiografiCathrine Laudrup-Dufours nysläppta självbiografi har fått stor uppmärksamhet i Danmark. I en filmad intervju berättar dressyrstjärnan mer om vad hennes satsning har kostat henne - bland annat en nära familjerelation.

Kolla klippet: ”Karriären har gått ut över familjen”
Cathrine Laudrup-Dufour blir känslosam i den filmade intervjun med danska DR TV. Foto: Roland Thunholm

Cathrine Laudrup-Dufour konstaterar i intervjun med danska DR TV att en karriär på högsta nivå kostar på.
– Att satsa allt går ut över ens förhållande, ens familjerelationer och ens sociala liv. I min gren måste man vara en egoist – jag är en egoist och det har jag behövt vara för att kunna prestera under en lång tid.

Efter att Dufours familj köpt en gård för att satsa fullt ut – både tidsmässigt och ekonomiskt – när hennes karriär tog fart väljer Cathrine 2021 att lämna gården och starta eget tillsammans med sin nuvarande fru. Ett beslut som gör att hennes pappa bryter kontakten med henne.

– Har det varit värt det? Det finns nog ingen sport som är värd det. Men det har varit priset, konstaterar Dufour i intervjun, och säger att hon fällt många tårar över pappans val.

Se det elva minuter långa inslaget med Cathrine Laudrup-Dufour här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden