Ridsport Play
1 oktober 19:45
Ridsportplus

Kolla klippet: Lickhammers framtidshopp i nya unghästmästerskapet

HopptalangEn tå på näst sista plankan var det som hindrade Erika Lickhammer van Helmonds framtidslöfte Koberlina TN från att vinna det nya unghästmästerskapet på Jan Tops arena i Valkenswaard. Med topplaceringar genom hela tävlingen har stoet gett en klar antydan om att här kan det finnas blågul mästerskapspotential. Se klippen från helgens rundor här.

Kolla klippet: Lickhammers framtidshopp i nya unghästmästerskapet
Erika Lickhammer van Helmond och Koberlina TH rider för Sverige och valdes ut för att rida för KWPN i den nya stortävlingen för unga hästar. Foto: WBFSH Studbooks Jumping GCT

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

WBFSH Studbooks Global Champions Trophy är namnet på den nya stortävlingen för unghästar, där olika avelsförbund bildar lag med sina bästa unga hästar i olika ålderskategorier och tävlar mot varandra. Efter två tuffa kvalrundor ledde laget med 8-åringar från KWPN stort – i laget ingick Erika Lickhammer van Helmond med 8-åriga framtidslöftet Koberlina TN som placerade sig i toppskiktet i bägge rundorna. Stoet låg dessutom tvåa individuellt.

På lördagen reds finalen över 1,50-hinder där alla lagresultat nollställdes. Westfalisches Pferdestammbuch slutade överst på pallen, Zangersheide blev tvåa, DWB kom trea och KWPN red in på fjärde plats bland 8-åringarna. Hade det inte varit för en förarglig touch på näst sista hindret hade Erika Lickhammer van Helmond och Koberlina TN tagit hem segern i finalklassen. Nu blev det en åttondeplats. Att stoet har visat på stor potential råder det dock ingen tvekan om. Spana in filmerna från andra lagrundan över 1,45 och en del av finalrundan, som var den blågula duons andra 1,50-klass ihop, längst ner.

– Vi la en tå på näst sista plankan, men hon var helt fantastiskt. Det var svårt för en 8-åring, speciellt trekombinationen ställde till mycket problem och där var hon så duktig, säger Erika Lickhammer van Helmond. 

– Det var absolut retligt med nedslaget i och med att det kostade oss den individuella segern, men samtidigt är jag så otroligt glad över hur hon har tagit sig an de här banorna och vilka kvaliteter hon har hoppat med tre dagar i rad.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden