Ridsport Play, Världen
19 mars 16:10

Kolla klippet: Mathilda Karlsson drömmer om att coacha Sri Lanka

Kolla klippetUnder måndagskvällen syntes Mathilda Karlsson i tv i Sri Lanka, där hon bland annat berättade om sina förhoppningar att Sri Lanka ska ha ett eget lag inom hoppning som hon hoppas få leda.

Kolla klippet: Mathilda Karlsson drömmer om att coacha Sri Lanka
Mathilda Karlsson. Foto: Roland Thunholm

Mathilda Karlsson gästade Prime TV och ”The Spotlight”, där allt från varför hon valde ridsporten, till varför hon inte rider för Sverige diskuteras. Hon berättar om sin OS-upplevelse i Tokyo 2021 och om förhoppningarna om att Sri Lanka en dag ska ha ett eget lag.

– Tyvärr kommer jag nog inte själv tävla när det händer. Kanske kan jag vara tränare för Sri Lankas lag. Det vore helt fantastiskt, säger hon.

Mathilda Karlsson är född i Sri Lanka men adopterades som bebis till Sverige. 2018 valde ryttaren att börja rida för Sri Lanka istället för Sverige. Kvalet till OS fick en hel del uppmärksamhet och 2023 stängdes ryttaren av efter att för tredje gången på ett år uteblivit till en dopingkontroll gällande henne själv.

Se klippet nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden