Ridsport Play
4 juni 2022 14:32

Kolla klippet: Ny häst till Jens Fredricson

NyförvärvVM-aktuella Jens Fredricson har fått förstärkning i stallet. Tack vare Lövsta Stuteri tar han nu över tyglarna på en Breeders Trophy-vinnare.

Kolla klippet: Ny häst till Jens Fredricson
Diarado's Rose ELiTH visade både kapacitet och försiktighet under Magnus Jacobson i finalhoppningen på Breeders (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson har under det senaste året återtagit sin plats i den svenska spetstruppen. Efter enträget arbete med såväl Markan Cosmopolit samt hingsten Karmel van de Watering har han skördat framgång efter framgång, med bronsplatsen i världscupfinalen som grädde på moset. Med siktet inställt på VM i Herning får Jens Fredricson nu påfyllning i stallet när det talangfulla SWB-stoet Diarado’s Rose ELiTH (SWB sto f-13 e Diarado-Cardento) kliver in i teamet.

Jens Fredricson har sedan tio år tillbaka verkat som rådgivare, ryttare och mentor åt Lövsta Stuteri, där han har utbildat och tävlat flera av Lövstas hopphingstar. Inte minst Karmel van de Watering som han har tagit från unghäst upp till internationell nivå. Det är också Lövsta Stuteri som har köpt in den nya framtidsstjärnan åt Jens Fredricson. Diarado’s Rose ELiTH är köpt direkt från familjen Thim som har fött upp stoet, som har utbildats och tävlats framgångsrikt av Magnus Jacobson. Bland annat vann hon Breeders Trophy som 7-åring. Se klippet när Jens Fredricson hoppar sin nya stjärna här under.

– Det är en känslig individ, hon är lite mötesskygg och har respekt för andra hästar. Man måste ta väl hand om henne, sa Magnus Jacobson till Ridsport efter segern i Breeders Trophy.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden