Hästägartips, Ridsport Play
3 oktober 2022 16:50

Kolla klippet: OS-ryttarens bästa skitknep

SpartipsBistra ekonomiska tider gör att valet av strö diskuteras flitigt. Legendariska hoppryttaren Maria Gretzer tycker folk i allmänhet bör fokusera mer på vad de mockar ut. Med grepen i högsta hugg delar hon med sig av sina bästa tips för såväl renlighet som plånbok.

Kolla klippet: OS-ryttarens bästa skitknep
OS-ryttaren Maria Gretzer tycker det är hög tid att hästmänniskor lär sig mocka mer effektivt. - Det slängs alldeles för mycket torr halm på gödselstacken, säger hon. Foto: Privat/Roland Thunholm

Stigande priser på såväl strömedel som foder och hästrelaterade tjänster är någonting som är kännbart för varje hästägare.

Oavsett vilket strömedel du väljer till din häst är det onödigt att kasta ut sådant som inte är blött av urin eller skit.

OS-ryttaren och före detta förbundskapten för svenska hopplandslaget, Maria Gretzer, har halm till sina hästar. I ett inlägg på sin Facebook höjer hon nu grepen på allvar och manar hästägare att tänka till i den dagliga rengöringen av hästarnas boxar. Det slängs helt enkelt ut för mycket torrt strö, anser Maria Gretzer.

-Vi måste få ner förbrukningen av halm och därmed få ut mindre torr halm på gödselhögen. De flesta mockar halm med spångrep och det är inte helt optimalt, konstaterar Gretzer som sedan övergår från den lätta spångrepen i plast till en hederlig metallgrep som är betydligt bättre redskap för just halmboxar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden