Dressyr, Ridsport Play
16 januari 13:29

Kolla klippet: Piaffdebut på VM-hästen

Ska börjas i tidVM-hästen Astoria extraknäcker som läromästare i sin vinterträning. Här kan du se henne bjuda på livets första piaff för Jeanna Högbergs 6-åriga dotter.

Kolla klippet: Piaffdebut på VM-hästen
VM-hästen Astoria vintertränar med både mor och dotter Högberg. Foto: Roland Thunholm/Jeanna Högberg

Landslagsryttaren Jeanna Högbergs parhäst Astoria (SWB sto f 2012 e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf/äg Hipponews KB, Christina Olsson) tar vinterträningen till en ny nivå. I ett klipp i sociala medier visas hur det känsliga stoet, med bara en padd på ryggen låter Jeannas 6-åriga dotter Esther testa på sitt livs första piaffsteg.

Jeanna Högberg och Astoria har varit ett team länge, de vann Breeders Trophy tre år i rad, 2018 gick de till 6-årsfinal i unghäst-VM och i fjol ingick de i Sverige dressyrlag på VM i Herning. 

Jeanna och Astoria har utöver fina resultat på tävlingsbanorna även testat på livet som skådespelare, för två år sedan ställde de upp när Sveriges hetaste indiepop-grupp Junior Brielle behövde ett dressyrekipage till sin musikvideo ”Bäst i Sverige”. Här kan du kika på den videon, där Astoria piafferar framför ett gatukök mitt i natten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden