Sverige
8 maj 17:53
Ridsportplus

Kolla klippet: Rafflande korrläsning till häst

LäslustRida passage, piaff och ökad trav när du korrläser din nya bok? Ingen match för deckarförfattaren och ryttaren Sofie Sarenbrant som samtidigt passar på att lansera sin egen utmaning #rideandreadchallenge. Här berättar hon mer om det hela.

Kolla klippet: Rafflande korrläsning till häst
Författaren Sofie Sarenbrant tar både ridning och bokläsning till en ny nivå. Antar du hennes utmaning? Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Författaren Sofie Sarenbrant befinner sig just nu på Monte Velho Equo Resort i Portugal där hon kombinerar skrivandet med ridning.

  Vi har genom åren sett flertalet ryttarutmaningar, allt från att rida med välfyllda champagneglas, till skvalpande kaffekoppar, framlänges och baklänges. I sann författaranda serverar nu Sofie Sarenbrant en egen take på det hela, nämligen #rideandreadchallenge.

  Korrläsning i passage

  Själv sjösatte hon utmaningen tillsammans med hingsten Alfonso Henriques MVL och boken Långfredagen som hon skrivit tillsammans med Carina Bergfeldt.

  – Boken släpps 21 maj. Jag öppnade den för första gången nu efter att den kom från tryckeriet och den passade väldigt bra på dessa välutbildade snälla hingstar! Filmar gör min tränare här i Portugal, Bernando Neves, berättar Sofie Sarenbrant för Ridsport.

  Själv ser Sofie Sarenbrant läsning som ett livselixir, precis som hästarna. Att kombinera det hela är ju därför rena rama drömmen. Sofie Sarenbrant hoppas nu att fler ryttare hoppar på utmaningen och hon ser fram mot att se vilka böcker som eventuellt tas med upp på hästryggen hos andra.
  – Språket är grunden till allt. Ett bra ordförråd gör det lättare att kommunicera och uttrycka det man vill få fram. Läsning ingår i mitt jobb som författare, och för mig är böcker också en välbehövlig verklighetsflykt.

  Hon poängterar att ryttare som hakar utmaningen själv ska hålla säkerhetstänket högt, hjälm och medhjälpare som filmar – utöver lugn trygg häst –är en självklarhet.

  Miras resa fortsätter

  Ridsport har tidigare skrivit om Sofie Sarenbrants böcker om hästtjejen Mira.

  Blir det någon uppföljare till de två böcker som kommit ut?
  – Ja, jag skriver faktiskt på den exakt just nu. Jag är ju på ridläger här i Portugal och nästa bok ”Min stjärna för alltid” handlar också om ett ridläger. Det blir inte som Mira har tänkt sig. Men det blir bra ändå. Till och med bättre, säger Sofie Sarenbrant.

  Vill du också dra i gång och det med riktigt bra hästböcker? Klicka dig vidare till Ridsports bokshop där du hittar allt från Sofie Sarenbrants populära barnböcker, till Guldet av Henrik Johansson, Peder Fredricsons bok, träningsböcker och mängder med facklitteratur om och med hästar.

  Ta mig till bokshopen!

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden