Dressyr, Ridsport Play
28 maj 09:52

Kolla klippet – solklar seger till Laudrup-Dufour i danska mästerskapen

Stor marginalCathrine Laudrup-Dufour gjorde debut med en ny kür tillsammans med Mount St John Freestyle vid helgens danska mästerskap. Ekipaget belönades med höga procent och en guldmedalj. Se klippen från segerritten här.

Kolla klippet – solklar seger till Laudrup-Dufour i danska mästerskapen
Cathrine Laudrup Dufour och Mount St John Freestyle. Foto: Pernilla Hägg

Danska mästerskapsryttaren Cathrine Laudrup-Dufour satsar mot OS i Paris senare i år och en möjlig olympisk kandidat är Mount St John Freestyle, som visade framfötterna i helgen. Det var dags för det danska mästerskapet som ägde rum vid Vallensbæk Rideklub, där ekipaget imponerade stort på domarna och tog hem guldet med rejäl marginal.

Redan på lördagen tog de hem segern i Grand Prix-klassen och när det sedan var dags för kür och medaljutdelning på söndagen gick det ännu bättre. De belönades med 86,975 procent i küren och tog därmed hem guldmedaljen – med över 16 procentenheter i totalen till silvermedaljören, Carina Cassøe Krüth och Heilines Danciera. Bronset gick till Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov.

Cathrine startade även med SWB-hästen Vividus QRE under mästerskapet, men i kürfinalen får endast en häst per ryttare starta och det blev Mount St John Freestyle som fick uppdraget. Istället fick Vividus gå B-finalen – som de också vann.

Resultat

Se klipp från ritten nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden