Avelsnyheter, Ridsport Play
13 februari 17:26

Kolla klippet: Spana in kvällens storslagna hingstvisning

ÖgongodisHingstar och show i världsklass utlovas när radarparet Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand på måndagskvällen radar upp 40 av Europas snackishingstar i Verden i Tyskland. Allt i från världsmästare till Sverigekändisen Total Hope kommer visas för publiken med start klockan 19 – här hittar du länken.

Kolla klippet: Spana in kvällens storslagna hingstvisning
Revolution är en av hingstarna som visas under kvällen. Sverigebekanta Total Hope (bilden)visas också under sin ryttare Isabel Freese. Foto: Pernilla Hägg

Kvällens hingstshow i Verden i Tyskland bjuder på allt från världsmästare till championatsvinnare och segerhingstar från Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand.

-Showen som hölls i Vechta i fredags var slutsåld och responsen har varit helt enorm. Att vara på en visning i den här storleken är en upplevelse i sig, som avelsintresserad är detta…bland det häftigaste man kan vara med om, säger Maria Ring, svensk representant och avelsrådgivare för Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand.

För den avelsintresserade väntar tre timmar med 40 hingstar som presenteras i upp till fem minuter vardera. Showen kommenteras av tyska kommentatorer och refereras också på tisdagen av uppfödaren och avelsbloggaren Lena Nyström på Ridsports sajt.

-Det händer någonting hela tiden under kvällen, de riktigt unga hingstarna visas tillsammans två och två och det blandas mellan hopp- och gångartshingstar vilket gör det väldigt spännande, säger Maria Ring.

Livesändningen på Clip my Horse startar klockan 19 och är under showens gång öppen för alla.

Till livesändningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden