Hoppning, Ridsport Play
28 maj 11:39
Ridsportplus

Kolla klippet: Svenskfödda SWB-stoet vinner femstjärnig GP

InternationelltDet är några år sedan SWB-stoet Northern Light började tävlas av Kanadas OS-ryttare Tiffany Foster. På lördagen fick ekipaget till en riktig fullträff. Kolla in ett klipp på den vinnande omhoppningen och läs vad uppfödaren till stjärnan säger om segern här.

Kolla klippet: Svenskfödda SWB-stoet vinner femstjärnig GP
Kanadas Tiffany Foster och Northern Light. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i Vancouvers femstjärniga Grand Prix-hoppning som ekipaget slog till.

Det finns fler embryo i frysen så förhoppningsvis kommer det ett par föl till i alla fall. Ingrid Ragnarsson.

– Fantastiskt roligt, de har ju flera placeringar i GP men ingen vinst så detta var välförtjänt. Tiffany och hela teamet bakom gör ett fantastiskt jobb och alltid med hästens bästa i fokus, säger uppfödaren Ingrid Ragnarsson, uppfödare till Northern Light (SWB sto f 2011 e Plot Blue-Contender, uppf Ingrid Ragnarsson, äg Artisan Farm och Tiffany Foster)

Ekipaget var en av fyra felfria i grundomgången, det enda som höll nollan i omhoppningen och bärgade därmed sin första femstjärniga GP-seger.

Gått UVM

38-åriga OS-ryttaren Tiffany Foster, Kanada, började tävla stoet 2019, innan dess hade hon tävlats internationellt av såväl svenske Carl-Walter Fox och belgiske Olivier Phillipaerts, bland annat i UVM.

Ingrid Ragnarsson hade en annan uppfödning, Northern Diamond (e Diamant de Revel), som har vunnit internationell Grand Prix, men då en trestjärnig.
– Men jag får medge att denna femstjärniga seger slår det, fortsätter Ingrid Ragnarsson.

När Northern Light, ”Nora”, såldes tappade uppfödaren stolinjen då mamman till ”Nora” dog. Hon har fått låna tillbaka halvsystern Northern Kho-i-Noor (e Emerald) för att ta embryo. Förra veckan föddes den första avkomman, ett sto e Cornet Obolensky som är såld och om ett par veckor väntas ett föl e Chacco Blue.
– Det finns fler embryo i frysen så förhoppningsvis kommer det ett par föl till i alla fall och förhoppningsvis ett stoföl.

Se segerekipagets vinnande omhoppning i filmklippet från arrangören nedan.

Värt att notera är att ytterligare två SW-hästar startade klassen i Vancouver: Ariso (SWB sto f 2011 e Casall-Contender, uppf Viktoria Krantz Tocca, äg Elan Farm) som reds till en sjunde plats av Irlands Jordan Coyle med 4 fel i grundomgången samt Play (SWB val f 2012 e Luidam-Diamant de Semilly, uppf Emelie von Essen, äg Jessica Mendoza) som fick 8 fel tillsammans med sin ägare.

Firar i kväll

Nu väntar lite firande för Ingrid Ragnarsson.
– Jag fira med likasinnade vid Norrbottens Hästavelförenings årsmöte i kväll, säger hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden