Avelsnyheter
31 augusti 2020 17:12
Ridsportplus

Kolla klippet: Världsmästaren Jovians halvsyster såld till Sverige

TillväxtUnghästvärldsmästaren Jovians lillasyster Prima Donna ropades i helgen in till en svensk köpare. En Kjento-son gick också till en svensk köpare.

Kolla klippet: Världsmästaren Jovians halvsyster såld till Sverige
Världsmästare! Jovian - riden av Andreas Helgstrand. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Excellent Dressage Sales är en av de auktioner som i år fick flytta ut på nätet i pandemins spår. Ett 60-tal dressyrstammade föl fanns på salulistan liksom två embryon, efter Lord Europe respektive Jameson RS2. Av dem såldes 20 föl för 10 000 euro eller mer.

Livius-dottern Pretty Perfect ue UB 40, blev dyrast och klubbades för 38 000 euro.

Två föl fick svenska ägare

Det ena är ett mörkbrunt stoföl, Prima Donna, som är halvsyster till Helgstrand Dressages 5-årige världsmästare Jovian. Mamma Zinith har också producerat två stotestvinnare, Let’s Go och Madammeke (båda e Ferguson). Mormor Minou är farmor till Astrix, som blev världsmästare i UVM med Emmelie Scholtens i sadeln två år på raken.

En genbank som heter duga alltså. Detta till trots inbringade hon bara 8 000 euro till sin uppfödare, familjen Ten Bosch, som du kan läsa mer om i ett längre reportage som publiceras på sajten under måndagskvällen.

Det andra fölet som kommer till Sverige, men till andra köpare, är en brun hingst med bläs som heter Picasso och är ur uppmärksammade hingsten Kjentos första fölårgång. Morfar är GP-hingsten Charmeur, nyligen såld till Kanada. Ur hans möderne kommer storheter som Nimmerdor, Marco Polo och Amor. Hans uppfödare fick betydligt bättre betalt då det sista budet för honom landade på 14 000 euro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden