Ridsport Play
22 januari 2022 09:38

Kolla klippet: Vindpust gjorde Henrik von Eckermann till GP-fyra

OturDe var klart snabbast men en vindpust placerade Henrik von Eckermann och Glamour Girl som fyra i fredagens femstjärniga 1,60-klass i Abu Dhabi. Rev Glamour Girl eller var det vinden? Spana in klippet här.

Kolla klippet: Vindpust gjorde Henrik von Eckermann till GP-fyra
"Turen behöver vara på din sida för att vinna", skriver Cyor Stables på Instagram. Det var den inte för Henrik von Eckermann och Glamour Girl under fredagen. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann fortsätter att skörda femstjärniga framgångar med sin Glamour Girl (KWPN sto f-11 e VDL Zirocco Blue-Caletto I, uppf Stoeterij Gaesbeek V.O.F., äg Portfolio Horses LLC). Tillsammans var de snabbast i mål i fredagens 1,60-klass på tiden 34,45 sekunder i omhoppningen i President of the UAE Showjumping Cup Grand Prix i Abu Dhabi.

Det blåsiga vädret ställde dock till det för ekipaget. En förarglig vindpust adderade nämligen fyra fel till resultatet – åtminstone om man ser till reprisen. Spana in klippet från Cyor Stables här under. Endast tre ekipage var felfria i den 36 starter stora klassen och segern gick till irländaren Shane Breen med Z7 Ipswisch på tiden 36,68 sekunder.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden