Hoppning, Ridsport Play
24 oktober 2021 10:28

Kolla klippet: Henrik von Eckermann vinner GCT

InternationelltHenrik von Eckermann och King Edward visade återigen att de är ett av världens bästa hoppekipage när de vann lördagens femstjärniga Grand Prix på GCT-meetinget i Samorin, Slovakien. Här kan du se en film på ekipagets vinnande omhoppning.

Kolla klippet: Henrik von Eckermann vinner GCT
Henrik von Eckermann och King Edward. Bilden är från OS i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniére

Prestationen som Henrik von Eckermann och King Edward (BWP val f 2010 e Edward 28-Feo, uppf Wim Impens, äg Dufour Stables och H v Eckermann) gjorde i Samorin på lördagens kväll kom lite i skymundan av Peder Fredricsons totalseger i säsongens Global Champions Tour.

King Edward är sensationell och han förtjänar detta. Henrik von Eckermann.

Henrik von Eckermann red valacken, som en period efter sitt OS-guld i lag var världens högst rankade hopphäst, till seger efter en makalös omhoppning. Närmast efter i prislistan kom Brasiliens Marlon Módolo Zanotelli/Like A Diamond van het Schaeck.

Detta gjorde också att svensken slutade tvåa totalt i GCL-serien.

”Är så glad”

– Fantastiskt. Jag kunde inte fått en bättre avslutning, jag är så glad. King Edward är sensationell och han förtjänar detta. Han har allt, säger Henrik von Eckermann i ett pressmeddelande från arrangören.

 

Segern innebär också att Henrik von Eckermann, liksom Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson, är kvalad till superfinalen i Prag om några veckor.

– Jag vet att jag sitter på en häst som kan vinna där, fortsätter Henrik von Eckermann.

Kolla in klippet från den vinnande omhoppningen i lördagens Global Champions Tour nedan. 

Resultat, lördagens GP

Totalställning, GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden