Hoppning
24 oktober 2021 12:27

Peder Fredricson: ”Ett fantastiskt år”

Internationellt"Jag kommer alltid minnas 2021." Det säger Peder Fredricson i en intervju efter sin totalseger i säsongens Global Champions Tour på lördagen.

Peder Fredricson: ”Ett fantastiskt år”
Peder Fredricson lyfter segerbucklan efter totalsegern i Global Champions Tour 2021. Foto: Longines Global Champions Tour

Det var på lördagens kväll det blev klart att världsettan Peder Fredricson kan lägga ytterligare en titel på meritlistan när han blev totalvinnare i Global Champions Tour.

Det är en sak att vinna en tävling, men att vinna Global Champions Tour bevisar att du har varit bra över hela säsongen. Peder Fredricson.

– Jag är väldigt glad. Jag kommer alltid att minnas 2021, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande från arrangören.

Under 2021 har han tagit individuellt OS-silver, OS-guld i lag, individuellt EM-brons, blivit världsetta – och nu alltså även vunnit serien Global Champions Tour. Dessutom vann hans lag Valkenswaard United också totalsegern i Global Champions League.

 

– Det har varit ett fantastiskt år. Det är en sak att vinna en tävling, men att vinna Global Champions Tour bevisar att du har varit bra över hela säsongen, fortsätter Peder Fredricson och han hyllar också sina hästar och hästägare.
– Jag har några fantastiska hästar och är väldigt tacksam gentemot mina hästägare som behåller dem åt mig.

Resultat, lördagens GP

Totalställning, GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden