Hoppning
5 september 2021 18:40
Ridsportplus

Peder Fredricson: ”En fantastisk vecka”

MästerskapTre mästerskapsmedaljer i tre valörer inom fyra veckor. Det är Peder Fredricsons facit. "Det känns väldigt bra," säger han när allt har lugnat sig efter han tagit EM-brons i tyska Riesenbeck på söndagen.

Peder Fredricson: ”En fantastisk vecka”
Peder Fredricson i ärevarvet som bronsmedaljör på EM tillsammans med Catch Me Not S. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Prisutdelning och ärevarv är över. Likaså den internationella presskonferensen.

Det är klart man vill gå felfritt, man blir alltid lite störd när man inte gör det. Peder Fredricson.

Peder Fredricson sjunker ner på en stol utanför presscentret på anläggningen i Riesenbeck och ber om något att dricka. Vilket han genast får. Han ser lite trött ut.

Men också nöjd.
– Ja, det har varit en lång och fantastisk vecka med supersport. Jag är så imponerad av Ludger Beerbaum. Efter allt han gjort, alla medaljer han har tagit och alla ryttare han producerat så gör han ännu mer för sporten genom att arrangera ett EM så att vi ryttare fick ett mästerskap till att rida.

Engagerad hästägare

Den individuella bronsmedaljen har han tagit tillsammans med Catch Me Not S, ”Charlie”, (SWB f 2006 e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf). Valackens ägare har synts runtomkring bronsekipaget hela mästerskapet.

Lisenebba_1617
Bronsmedaljörens största supportrar? Frun Lisen Bratt Fredricson och hästägaren Ebba Berglöf.

– Det var väldigt spännande ända in i slutet. De hade ju ett bra utgångsläge och så såg man på ryttarna innan att nerverna skulle spela in. Trekombinationen såg svår ut, men den hoppade han ju jättebra, säger Ebba Berglöf som firar bronset genom att sätta sig i bilen och köra hem.

Tidigt nedslag

Den andra finalrundan var inte den bästa ekipaget har gjort. Det kom ett nedslag redan på hinder nummer två och det blev ett märkligt skutt över en mur.
– Jag är väldigt nöjd med hur han hoppade trekombinationen, den var svår för honom.

Peder Fredricson Med Medalj Foto Fei Christophe Taniere
Peder Fredricson med bronsmedaljen. Foto: FEI/Christophe Taniere

– Min plan var att rida på sex galoppsprång mellan hinder 1 och 2. Han har långa galoppsprång och hoppar mer bekvämt då. Men precis innan jag gick in bestämde jag att jag skulle hålla ihop honom och rida på sju galoppsprång i stället. Jag var först lite besviken att jag inte hållit mig till planen, fortsätter Peder Fredricson.

– Det är klart man vill gå felfritt, man blir alltid lite störd när man inte gör det. Jag är ju tävlingsmänniska och vill vinna. Samtidigt kunde jag ju ha fått ett nedslag till.

Tre medaljer

För fyra veckor sedan lämnade han OS i Tokyo med ett OS-guld från lagtävlingen och ett individuellt OS-silver med sig hem. Då var det H&M All In som bar honom.
– Jag har tagit tre medaljer inom ramen av en månad, det känns väldigt bra. När det går så här bra kan man nästan inte se det här som ett jobb. Det är mer ett nöje.

Medan ”Charlie” ska få vila och gå hagen ett tag blir det en kort återhämtning för Peder Fredricson. Redan nästa helg tävlar han i Rom med H&M All In och Christian K. För ”Charlie” blir nästa uppgift femstjärniga tävlingar i Frankrike om några veckor.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden