Fälttävlan
5 oktober 2018 19:11

Kompletta Veillonella vann Breeders

Breeders TrophyVeillonella kom, sågs och segrade i 6-åringarnas Breeders. "Det är häftigt att ha en häst som är så bra i alla moment," säger Vendela Eriksdotter Rubin som lotsade familjeuppfödningen till seger.

Kompletta Veillonella vann Breeders
Vendela Eriksdotter Rubin och hemmauppfödningen Veillonella vann Breeders för 6-åringar. Foto: Anna Johannesson

6-åringarnas Breedersfinal gick i enstjärnig klass och de fyra startande hästarna bedömdes av förbundskapten Fredrik Bergendorff, Anne Persson i svenska landslagsledningen och olympiske rådgivaren Yogi Breisner. 

Vendela Eriksdotter Rubin och hemmauppfödningen Veillonella (SWB sto e Conaisseur-Wildvogel xx, uppf Lundens djurhälsa, Ylva Rubin, Erik Lindahl, äg Lundens Djurhälsa) höll i den ledning de hade efter hoppning och dressyr och vann ganska överlägset efter idel lovord av domarna.
– Det här är den bästa hästen jag har suttit på, säger Vendela Eriksdotter Rubin.
– Hon är stark och bra i alla moment. Det är så häftigt att ha en sådan häst. När man får henne med sig så gör hon allt för en.

Stoet gick Breeders med Anna Freskgård förra året, men då nådde hon inte prisplats. Vendela Eriksdotter Rubin började rida stoet i januari.
– Men jag har känt henne i hela mitt liv. Jag hoppas kunna rida de stora klasserna på henne.

Dressyr och hoppning i fälttävlans Breeders

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden