Körning
11 oktober 2015 21:57
Ridsportplus

Solig säsongsavslutning i Åstorp

I helgen drog kuskarna till Ņstorp för att avsluta årets utomhussäsong. Här fanns etablerade kuskar med nya hästar och ponnyer, här fanns nya ekipage och landslagsekipage. En härlig blandning som tävlade i ett strålande höstväder.


Solig säsongsavslutning i Åstorp
Thomas Sjöberg och Solo Tu mot seger i maratonmomentet vid en tidigare tävling. ArkivFoto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Den medelsvåra klassen innehöll sju startande kuskar och här var Lysekils Thomas Sjöberg tillbaka i gammal god form. Liksom hans store fux Solo Tu, det slutade med en seger i maraton och en fjärdeplats totalt.

  Vann gjorde Anneli Blomberg med Hertiginnan II, efter ett dressyrresultat på 45, 60 kopllade hon ett grepp som höll ända in i sista målgång. Tvåa var Ebbe Toresseon från Mörrum och trea Skånska Körsällskapets Jenny Steen som var tillbaka bland de maratonhinder där hon fick sin olyckliga vurpa under SM. Inga problem den här gången, både häst och kusk tog det extra lugnt den här gången.

  Anna Racking, som kör för Rid&Körsällskapet Sporren, har haft en riktigt bra säsong med sin new forest Landslyst’s Monette. Att avsluta med en seger i den medelsvåra ponnyklassen var perfekt, Anna var bäst i två av tre moment och med det också totalsegrare.

  I de lätta klasserna gjordes flera intressanta starter, bland dem Paula Bengtsson från Skånska Körsällskapet med Wanadoo och Marie Kahrle, också Skånska Körsällskapet som körde Leoville Barton, en häst uppfödd av Christer Pålsson och väldigt ny i tävlingssammanhang. En andraplats för Paulöa och en fjärde för Marie. Vann klassen gjorde Laholms Lotta Elgemark med Ismita, nordsvensk brukssto som vann dressyr och satte fullt ös i maraton och var nära att vinna där också. Totalseger blev det i alla fall.

  Tävlingens favorit, åtminstone för undertecknad, var dock Marina Skölds svenska halvblod Roodie som debuterade med glans och blev två i lätt B-klassen. Hästen är Marinas egen uppfödning e. Rosevelt – Garibaldi och han fixade både dressystaket, koner och maratonhinder utan större problem. Det här kan bli riktigt intressant i framtiden. Marina och Roodie tävlar för Åsbo Ryttarförening.

  Nu börjar alltså utomhussäsongen att ta slut runtom i kör-Sverige, men det finns ändå mycket spännande kvar. I söder Helsingborgs Horse week där körningen fått plats. Då handlar det om duellmaraton för både häst och ponny!

  Text och foto: Eva Österlund

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden