Körning
25 juli 2014 20:57

Körtävling med klass 2-varning

Klass 2-varning på värmen var inte de allra bästa förutsättningar när Salaortens RF i dag drog igång sin nationella tävling i körning. Men allt gick bra, inte minst i den svåra enbetsklassen där fem kuskar var under 50 straff i dressyren.

I ledning Lilleruds Karin Söderqvist med Lukas, tätt följd av Åstorps Annelie Blomberg med Hertiginnan II.

Extra jublande glad åt sitt dressyrresultat 49,49 var Åstorps Camilla Lind som levererade personbästa med Disco Diamond, kanske extra inspirerad av vinsten i Falsterbo Driving nyligen.

Ponnyparkusken Ia Johansson, Åkerbo, gjorde svårklassdebut med ett av sina russ och det gick så bra att hon tog ledningen i klassen, mest oväntat för kusken själv.

I ponny enbet handlade det också om Karin Söderqvist, nu med ponnyn Why me. Alla tre domarna hade henne som etta och Susanne Ankermark, Vinslöv, som lika säker tvåa.

I den medelsvåra klassen för enbet och par häst fick arrangörsklubben Salaorten in två av sina ekipage, Torill Haug och Christina Bergqvist ,bland dem fem bästa. Leder klassen gör dock Stockholms Amanda Krogstad. I ponny, enbet, gick talangfulla Linnea Kristiansen, Jönköpings Fältrittklubb, upp i topp med Plassens lucky Luke. Närmaste hotet är Salas Barbro Holm.

Nu väntar en tuff maratonbana med åtta hinder. Dessutom fortsatt varmt, en extra tuff utmaning för kuskarna.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden