Dressyr
10 augusti 2022 23:10

Charlotte Fry och Glamourdale kürvärldsmästare i Herning

Herning 2022Cathrine Laudrup-Dufour har haft en fantastisk vecka vid dressyr-VM i Herning med lagguld och individuellt silver i Grand Prix Special. Hon kunde dock inte rå på brittiska Charlotte Fry och fantastiska hingsten Glamourdale som även tog hem kürguldet.

Charlotte Fry och Glamourdale kürvärldsmästare i Herning
Charlotte Fry och Glamourdale är numera dubbla VM-guldmedaljörer. Foto: Roland Thunholm

Det blev en magisk kväll när VM-küren avgjordes ”under floodlight” på onsdagskvällen i danska Herning. Spänningen kulminerade med de allra sista ekipagen där Charlotte Fry och Glamourdale lyckades klättra över 90-strecket efter en helt fenomenal ritt. Resultatet blev 90,654 procent.
– Jag har inga ord, jag har aldrig haft en känsla som den jag hade idag. Det Glamourdale gjorde var ”out of this world”. Han bokstavligen dansade och jag älskade varje sekund, sa Charlotte Fry efter att segern var klar.

Sist ut var hemmahoppet Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos som avslutade VM-äventyret med ännu en silverplats på 89,411 procent efter brittiskan och hennes magiska hingst. Bronset gick till holländska Dinja van Liere och Hermes som red i mål på 86,900 procent.

0r6a1542
Cathrine Laudrup-Dufour var lycklig med sin Vamos Amigos. Foto: Roland Thunholm

Bästa svensk blev Patrik Kittel med Touchdown som red in på sjunde plats med 83,679 procent.

Resultatlista

Uppdateringar kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden