Körning
31 augusti 2015 12:47
Ridsportplus

Kuskar på plats i Breda

Tre av Sveriges bästa ponnykuskar - Linnea Kristiansen, Susanne Ankermark och Ewa Nowén - är på plats i Breda i Holland. Gänget som gick direkt från ett svenskt mästerskap till att packa upp, packa om och packa ner för en ännu större uppgift, världsmästerskapet för ponnyekipage.

Kuskar på plats i Breda
Ponnykuskarna Ewa Nowen och Susanne Ankermark i packningstagen innan det är dags att bege sig till Breda och världsmästerskapet.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Alla tre kör individuellt, för att bilda ett VM-lag krävs det också ett ponnyfyrspann på topp och i nuläget har inte Sverige ett sådant. Men de här tre kan överraska även om Susanne Ankermark gärna tonar ner sin egen roll.
  – Min ponny Sagaia, är bara nio år, lite väl ungt för en plats bland de topp tio. Men allt kan hända på ett VM.

  Själv tror hon stenhårt på kuskkollegan Linnea Kristiansen och rutinerade ponnyn Plassens Lucky Luke. Linnea är bara 16 år men har varit i toppform hela säsongen och riktigt stark i alla tre momenten.
  I parklassen kör nyblivna svenska mästarinnan Ewa Nowén med sina erfarna russar. Ewa visade mycket god form på SM med bland annat en riktigt imponerande maratonkörning. Kan hon upprepa den så..

  Breda eller Outdoor Brabant innehåller mycket körning, inte bara ponnyekipage. Det handlar också om fyrspann med Axel Olin och Johan Dengg i startlistan. Här är också Australiens Boyd Exell tillbaka, han fick ju inte starta i Aachen i år.
  För ponnyfolket startar det nu på onsdag med vetchecken och på torsdag och fredag är det dags för dressyrkörning.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden