Sverige
3 december 2022 15:00
Ridsportplus

Kvinna i mellersta Sverige får djurförbud efter vanvård av hästar

DjurskyddI september dömdes hon för djurplågeri efter att ha utsatt två hästar för lidande på olika sätt. Nu får kvinnan i mellersta Sverige också djurförbud.

Kvinna i mellersta Sverige får djurförbud efter vanvård av hästar
De båda hästarna har utsatts för lidande under en längre period. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i september som den aktuella kvinnan godkände ett strafföreläggande och genom detta erkände sig skyldig till djurplågeri.

Hon ska någon gång mellan den februari 2021 och juni 2021 utsatt två hästar för lidande utan att det fanns godtagbara skäl till detta.

Det handlar om att de båda hästarna inte hade tillgång till en utemiljö, de hade inte heller rena och torra liggytor. Dessutom hade hästarna inte fått nödvändig vård trots att de genom sitt beteende och utseende visade tecken på ohälsa med så förvuxna hovar att de hade svårt att stå och gå ordentligt.

Båda hästarna har avlivats.

Får djurförbud

Nu ger aktuell länsstyrelsen kvinnan djurförbud. Myndigheten anser att det inträffade inte kan anses vara en engångsföreteelse eftersom hästarna utsatts för lidande under lång tid. Även andra brister i djurhållningen har varit långvariga.

Länsstyrelsen bedömer att sex veckor är en rimlig tid för kvinnan att kunna göra sig av med eventuella djur som hon äger eller har hand om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden