Världen
26 januari 2018 17:50

Läget bättre för danska veterinären som låg i koma

På bättringsvägenDen danska veterinären som låg i koma i höstas efter en hästspark är på bättringsvägen, rapporterar hennes kollegor.

Läget bättre för danska veterinären som låg i koma
Det är fortfarande oklart när veterinären får komma hem. Arkvibild: Istock

Olyckan inträffade den 5 oktober på kliniken, där veterinären då utförde stötvågsbehandling på en häst. Hästen var bedövad, men då bedövningen började släppa blev hästen rädd och började sparka. Den 37-åriga veterinären träffades bland annat i huvudet och låg länge i konstgjord koma. Omfattningen och effekterna av skadorna var i höstas oklara.

Nu har hennes kollegor kunnat lämna positiva besked, berättar Ridehesten. Kasernens Hesteklinik skriver på sin Facebook att det förvisso är oklart när veterinären, som började arbeta för ett år sedan igen efter sin föräldraledighet, kan få komma hem men att utvecklingen går åt rätt håll. ”Nina kan komma ihåg allt fram till olyckan och läkarna säger att hon i framtiden kommer kunna hantera ett vanligt heltidsjobb”, skriver kollegorna vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden