Fälttävlan
23 oktober 2017 13:44

Landslaget klart till 2018

Mot VMFälttävlanslandslaget inför VM-året 2018 är uttaget. Ett gäng bronsmedaljörer får sällskap av sina EM-kollegor och EM-reserven i spetsen.

Landslaget klart till 2018
Malin Josefsson och Hanna Berg har galopperat in i landslagets spetstrupp inför 2018. Foto: Lottapictures och Mikael Persson/MiP Media

Förbundskapten Fredrik Bergendorff har tagit ut sitt lag inför nästa år. Inför det här året presenterades en liten fronttrupp med bara två ryttare, Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål, men nu ser läget annorlunda ut.

Hela bronslaget från EM är med i spetstruppen. Likaså är Anna Freskgård och Malin Josefsson som EM-debuterade stabilt i år. I spetsen ingår även Hanna Berg, som var reserv inför mästerskapet och nyligen nådde sin främsta internationella placering hittills då hon kom tvåa i CIC3* i Strzegom medan Malin Josefsson la beslag på samma placering i den långa trestjärniga klassen.

– Vår styrka är att de bästa hästarna med de bästa ryttarna fortfarande är riktigt bra. Men en svaghet är att vi inte riktigt har tillräckligt med hästar så det är ett otroligt viktigt arbete att hitta några ekipage till och vi är på god väg, säger Fredrik Bergendorff i ett pressmeddelande om landslaget.

Precis som i år blir det fokus på individuella upplägg och förbundskaptenen ska träffa sina ryttare för att planera inför 2018.
– Vintern är också en bra tid att träna baskunskaper och det som man inte riktigt hinner med när det är nära till nästa tävling, säger Fredrik Bergendorff.

Fälttävlanslandslaget 2018

Spetstrupp
Sara Algotsson Ostholt, 43 år, Warendorf, Tyskland
Hanna Berg, 30 år, Färlöv
Anna Freskgård, 30 år, Tystberga
Malin Josefsson, 29 år, Osby
Niklas Lindbäck, 43 år, Munka Ljungby
Ludwig Svennerstål, 27 år, Badgerstown, Storbritannien
Louise Svensson Jähde, 27 år, Schleswig, Tyskland

Utmanartrupp
Ebba Adnervik, 21 år, Båstad
Victoria Carlerbäck, 43 år, Dalsjöfors
Christoffer Forsberg, 26 år, Alsmeer, Nederländerna
Therese Viklund, 30 år, Skurup

171023_annafreskafgardboxqutie_rt
Anna Freskgård EM-debuterade med Box Qutie och är med i spetstruppen inför VM-året. Foto: Roland Thunholn
Showjumping, European Eventing Championships, Strzegom, Poland, 20 August 2017
Den här bronskvartetten rider vidare i landslaget 2018. Foto: Strzegom International Horse Trials

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 133 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-