Körning
29 juni 2020 16:23
Ridsportplus

Landslagskuskar slipade formen på Strömsholm 

TräningshelgI helgen samlades delar av det svenska körlandslaget på ett soligt Strömsholm, där Fredrik Persson höll träningar. Spana in det härliga bildspelet och klippen där bland andra showkusken som tagit över Fredrik Perssons landslagshästar berättar om sin satsning på sportkörning.

Landslagskuskar slipade formen på Strömsholm 
Fredrik Persson luftade sitt nya fyrspann, köpt från Amishfolket i USA på helgens landslagsträning på Strömsholm. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Fredrik Persson och Axel Olin tränar landslaget under rådande coronapandemi. I helgens träff på Strömsholm deltog Karin Söderkvist, Ewa Nowén, Lena Elander, Amanda Krogstad Jansson och Victoria Persson.

Dessutom hade kuskarna Peter Gerborn, Alice Hellström, Lida och Johnny Sjödin bjudits in att träna tillsammans med landslagskuskarna.

Fredrik Persson, som Ridsport senast besökte i ett stort reportage i vintras, gjorde mellan träningspassen för kuskkollegorna, premiärtur på slottsbanan med sitt nya fyrspann, med hästar från Amishfolket i USA.

– Jag är väldigt nöjd med alla hästarna som gör sin första resa sen de kom hem till oss på Stenshill, säger Fredrik Persson som menar att det är viktigt att hästarna får uppleva nya miljöer samtidigt som det ger honom själv en bra chans att lära känna varje individ.

Träningshelgen inleddes på fredagen med att hästarna tränades i par, medan fyrspannsträningen förlades till slottsbanan och fibersandsbanan under helgen.

Här ett klipp från Fredrik Perssons träningsrunda:

Lud_4243
I förgrunden Lena Erlander med unghästen Job som debuterade på bortaplan. I bakgrunden syns Karin Söderkvist med sin omskolade dressyrhäst som nu är körhäst. Foto: Karolina Swärdh
Lud_4629
Nordsvensken Lucas har haft stora framgångar internationellt, här tillsammans med landslagskusken Karin Söderkvist under konträningen. Foto: Karolina Swärdh
Lud_3354
Victoria Persson, dotter till Fredrik Persson, kör sin ponny Calle på slottsbanan. Foto: Karolina Swärdh

Showkusken satsar på sporten

Ytterligare en ny parkusk slipade formen på Strömsholm. Peter Gerborn är en erfaren showkusk, som bland annat uppträtt i Friends arena i samband med Sweden International Horse Show – han körde till exempel Nassim al Fakir när han friade till Lina Hedlund i samband med Stjärnornas hoppning 2018.

Nu har han tagit över två riktiga ringrävar, Fredrik Perssons Monty Cather och Zack.

Här berättar Peter Gerborn själv om satsningen:

Populär livesändning

Under söndagen kunde körpubliken följa konkörningen i en fem timmar lång livesändning på Facebook, vilket uppskattades. Många kuskar tyckte det skapade en ny dimension till träningen och publiken bjöds även in att delta på behörigt coronaavstånd. Samtliga kuskar, liksom tränaren Fredrik Persson, svarade på frågor direkt under sändningen.

Annika Borg, landslagsledare, är nöjd med helgens träningsupplägg och blickar fram mot tävlingen i svår klass i skånska Krika i början av augusti.

Tävlingen blev fullbokad på bara några timmar och många kuskar ser fram mot att säsongen nu kan återupptas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden