Fälttävlan
2 juni 2022 16:31

Lång väg tillbaka för Nicola Wilson

RehabiliteringBrittiska toppryttaren Nicola Wilson skadades allvarligt när hon fick ett rotationsfall i terrängen med sin JL Dublin i den femstjärniga klassen i Badminton, och hon vårdas fortfarande på sjukhus. Det stod snart klart att det är ryggmärgen är som skadad, och nu meddelar hennes make att Nicola inte kan röra armar och händer.

Lång väg tillbaka för Nicola Wilson
Nicola Wilson skadades svårt i ett fall med sin JL Dublin i brittiska Badminton. Foto: FEI/Richard Juilliart

Via sociala medier har Nicola Wilsons familj informerat om att ryttaren är vaken och talbar, och att hon är på gott humör. Hur svåra hennes skador är har man inte pratat om, men i det senaste inlägget beskriver hennes man Alistair Wilson mer om vad det rör sig om.

Ytterligare två veckors sängläge väntar, innan det är dags att påbörja rehabiliteringen. ”Hon gör stadiga framsteg, även om hon fortfarande inte har någon hand- och armfunktion”, skriver han. Nicola Wilson har dock känsel i alla kroppsdelar, och man förväntar sig att hon blir kvar på sjukhuset i ytterligare tre månader.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden