Fälttävlan
19 maj 2022 06:20

Rotationsfallet i Badminton: ”Intensivvårdas fortfarande”

Badminton Horse TrialsNicola Wilson vårdas fortfarande på intensiven efter rotationsfallet i Badminton förra helgen.

Rotationsfallet i Badminton: ”Intensivvårdas fortfarande”
Nicola Wilson har skadat sig illa en gång tidigare (arkivbild). Foto: FEI/Richard Juilliart

Det såg otäckt ut när brittiska Nicola Wilson och hennes JL Dublin voltade över ett hinder i terrängen i Badminton förra helgen. Wilson blev liggande orörlig på banan där hon fick akutvård. Enligt uppgifterna som släpptes i förra veckan fick hon intensivvård  på Southmead Hospital i Bristol dit hon fördes efter olyckan. Rotationsfallet hade orsakat flera ryggfrakturer men hon hade klarat sig från huvudskador. Hon andades själv och pratade.

Nu har familjen gjort ett inlägg på Facebook om Nicola Wilsons tillstånd, där det står att hon fortfarande intensivvårdas. Hon väntas vara kvar på intensiven i en vecka till tio dagar till. Därefter ska hon flyttas till en avdelning för ryggmärgsskadade närmare hemmet. ”Hon är komfortabel och vid gott mod”, skriver familjen. Se inlägget här under.

”Dubs”, det vill säga JL Dublin, är glad och nöjd och njuter av solen och gräset, berättar man vidare.

Familjen tillsammans med Nicola Wilson tackar också återigen sjukvårdspersonalen för allt de har gjort och för alla meddelanden och allt stöd från människor runt omkring.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden