Avelsnyheter
1 mars 2021 18:13

Lannér ny testryttare på bruksprovet

Fredrik Spetz skulle tillsammans med Emma Emanuelsson ha testridit hopphingstarna vid bruksprovet på Strömsholm. Nu har han fått förhinder, och kommer att ersättas av Henrik Lannér.

Lannér ny testryttare på bruksprovet
Henrik Lannér testrider Centaurus vid bruksprovet 2011. Foto: Krister Lindh
Hernik-lanner
Henrik Lannér Foto: Arkiv

Svårklassryttaren Henrik Lannér har tidigare varit testryttare på bruksprovet vid flera tillfällen 2009-2012. Han har dessutom ingått i SWB:s avelsvärderingsnämnd, där han debuterade 2011.

Lannér har tre SM-guld i hoppning, inomhus 1990 och både inom- och utomhus 1991, alla gångerna på Cantadou. Ekipaget ingick även i Sveriges lag vid OS i Barcelona 1992.

53-årige Henrik Lannér jobbade tidigare under en rad år i Tyskland, Holland och i Belgien som arbetande elev i två och halvt år hos legendaren Nelson Pessoa. Numera bor han i Löddeköpinge där han arbetar som tränare och driver anläggning i egen regi. Han är också huvudansvarig för landslaget för young riders och juniorer i hoppning.

Övriga testryttare under bruksprovet är Emma Emanuelsson i hoppning samt Mads Hendeliowitz och Malin Rinné i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden