Avelsnyheter
25 januari 2021 11:20

Svensk toppkvartett testrider på bruksprovet

TestryttareÅrets bruksprov närmar sig med stormsteg och nu står det klart vilka fyra som ska testrida hingstarna. Det blir en "tung" kvartett med stor rutin och mästerskapsmeriter i bagaget. Kan du gissa vilka?

Svensk toppkvartett testrider på bruksprovet
Bellagios lillebror Neastro SC blev rekommenderad vidare till bruksprovet vid fjolårets rådgivande bedömning. Foto: Roland Thunholm

Årets bruksprov äger rum utan publik på Strömsholm 1-6 mars, men kan följas live via Equisport. Nu står det klart att fyra av Sveriges skickligaste ryttare ska testrida hingstarna.

På dressyrsidan sitter Mads Hendeliowitz och Malin Rinné upp i sadeln, bägge med tunga mästerskapsmeriter och erfarenhet av hingstar och unghästutbildning. Detsamma gäller för Emma Emanuelsson och Fredrik Spetz som hjälper till med utvärderingen av hopphingstarnas ridbarhet. Själva testridningen går av stapeln fredagen den 5 mars och kommer alltså att visas live via Equisport.

Läs mer om bruksprovet här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden