Sverige
21 oktober 2021 14:10
Ridsportplus

Lärare på riksanläggning utreds

Anmälan/uppdaterad 16.32En lärare på en av riksanläggningarna har blivit arbetsbefriad från sin tjänst, efter att hen anmälts efter en incident på en tävling. Ärendet ligger nu hos Ridsportförbundets disciplinnämnd.

Lärare på riksanläggning utreds
En lärare är arbetsbefriad efter att ha blivit anmäld till disciplinnämnden. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ridsport har varit i kontakt med Christina Rosell, vd för riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Flyinge, som inte vill kommentera närmare vad anmälan handlar om.

– Det gäller en händelse på en tävlingsplats, där en person var och tävlade tillsammans med läraren. Den händelsen håller på att utredas av Ridsportförbundets disciplinnämnd, vi har hjälpt personen som kontaktade oss med att anmäla det till nämnden. Så ärendet ligger där just nu, och under tiden är läraren arbetsbefriad.

Anmälan till disciplinnämnden gjordes för några veckor sedan. Christina Rosell vill inte kommentera hur läraren ställer sig till innehållet i anmälan.

Disciplinnämndens ordförande Cecilia Tholse kan inte bekräfta att det finns en anmälan till disciplinnämnden, eftersom det råder sekretess kring ärenden och pågående utredningar.
− Men jag kan säga att det inte har fattats något beslut om avstängning av ryttare i närtid. Den typen av beslut har jag som ordförande möjlighet att fatta.

Cecilia Tholse säger också att generellt tar hanteringen av ett ärende ungefär två månader, om det inte är av brådskande eller särskilt flagrant natur.
− Nästa möte med disciplinnämnden är i december, säger Cecilia Tholse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden