Sverige
27 december 2017 09:36

Mest läst 2017: Upprop om ridsport som friskvård

Del 1Under årets sista dagar blickar Ridsport bakåt och ger alla läsare några favoriter i repris. Något som har fått läsarna att gå i gång var uppropet om ridsport som friskvård.

Mest läst 2017: Upprop om ridsport som friskvård
Ridsport är inte avdragsgill friskvård, till skillnad från många andra idrotter och aktiviteter. Detta ämne har varit ett av de mest populära bland Ridsports läsare under 2017. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

”Hockey, curling och örtbad är okej, men ridning är inte friskvård enligt nuvarande skatteregler. Drygt 16 000 hästälskare har redan skrivit under på att det här är en regel som måste ändras. Under sommaren fortsätter Ridsport att samla in namn för att ridning ska räknas som friskvård.”

Så här började en av de mest lästa artiklarna på tidningenridsport.se under året.

I dag kan anställda i Sverige få friskvårdsbidrag för att spela hockey, gå på gym, curla eller bada örtbad, men inte för att rida – och denna fråga vill Ridsport lyfta. Redan för nio år sedan sa riksdagen ja till att göra ridning avdragsgill som friskvård, men beslutet skickades aldrig till Skatteverket och reglerna ändrades inte. Inför valet 2014 sa alla partier utom vänsterpartiet ja till ridsport som friskvård, men frågan tycks ha fastnat på vägen ännu en gång.

Frågan har varit levande på flera sätt under året, bland annat genom en debattartikel av Svenska Ridsportförbundets Anna Reilly på SVT-opinion.

Även Expressen har haft en debattartikel och i början av december lyftes frågan i TV4:s morgonsoffa.

Det här uppropet med tillhörande namninsamling pågår än och du kan skriva under här.  Listan ska lämnas över till folkhälsoministern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden