Avelsnyheter
30 april 2022 09:12

Legendarisk uppfödare lämnar över livsverk

InternationelltHon har fött upp flera dressyrhästar av världsklass, bland annat Antonia Ramels OS-häst Brother de Jeu. Nu avslutar Emmy de Jeu sin avel. Men livsverket kommer att finnas kvar.

Legendarisk uppfödare lämnar över livsverk
Antonia Ramel och Brother De Jeu vid EM i Rotterdam 2019 där de ingick i det svenska bronslaget. Foto: Roland Thunholm

Emmy de Jeu, Nederländerna, har gjort sitt som uppfödare av dressyrhästar.
– Jag har kommit dit i livet att jag vill kunna njuta av avel på lite avstånd, men jag ville inte låta allt jag har byggt upp falla mig ur händerna, säger Emmy de Jeu till Horses.

Emmy de Jeu har fött upp många framgångsrika dressyrhästar, bland annat Brother de Jeu (KWPN val f 2006 e Voice-Jazz, uppf Emmy de Jeu, äg La Pomme HB) som tillsammans med Antonia Ramel ingick i det svenska OS-laget 2021 och i det svenska bronslaget på EM 2019.

Emmy de Jeu har också fått utmärkelsen årets KWPN-uppfödare.

Emmy De Jeus livsverk kommer nu att förvaltas av belgiska MH Dressage. Detta berättar Horses. Alla avelsston, föl och unghästarna har överlåtits till företaget.
– Vi hade länge letat efter unga dressyrhästar av hög kvalitet att träna och visa upp, samt toppston för avel, men det verkade nästan omöjligt att hitta. Vi kunde inte missa den här chansen, säger Klara Hulselmans på MH Dressage till Horses där de också berättar hur den första kontakten togs för ungefär fyra månader sedan.

Emmy de Jeu kommer finnas kvar som rådgivare och bollplank till MH Horses.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden