Avelsnyheter
25 januari 2022 13:48

SWB lanserar digitala avelsträffar

SWB-mingelÄr du uppfödare av SWB-hästar och vill nörda ner dig i avel ihop med andra uppfödare? Då kan SWB:s digitala avelsträffar vara svaret.

SWB lanserar digitala avelsträffar
Breeders är ett ställe för uppfödarmingel – nu erbjuds en ny möjlighet. På bilden syns Isa Hjortsäter och hingsten Ramsbergs Vincent L 1397 vid Breeders 2020. Foto: Roland Thunholm

”Nytt initiativ för uppfödare som vill framåt!” Så beskriver SWB de digitala avelsträffar som nu lanseras för uppfödare som vill ta nästa steg i sin avelsverksamhet. ”Tanken med träffarna är att likasinnade uppfödare ska få möjlighet att lära känna varandra och diskutera avel i smått och stort”, skriver SWB på sin hemsida.

Uppfödarna bjuds in till fyra digitala avelsträffar under våren, som under ledning av en moderator djupdyker i olika avelsfrågor. Till hösten planeras en fysisk träff där uppfödarna får möjlighet att ses och förkovra sig ytterligare i ämnet avel och uppfödning. Moderatorer under under de två timmar långa kvällsträffarna är Gustaf Johansson, Christina Olsson och Eva Gudmundsson.

– Tanken med de här träffarna är att engagerade och vetgiriga uppfödare ska få träffa likasinnade i öppna diskussionsforum. Vi hoppas att träffarna kommer bidra till nätverkande och ge våra SWB-uppfödare en liten extra boost såhär på vårkanten. Hur härligt är det inte att få prata avel med andra uppfödare som är minst lika nördiga som en själv? säger Gustaf Johansson, som tillsammans med Aja Blomberg-Andersson och Nina Känsälä är initiativtagarna bakom avelsträffarna.

Sista dag för anmälan är den 6 februari.

Länk till mer info och anmälan.

Snart lanseras även SWB Bollplanket – en serie öppna digitala träffar under våren med olika teman inom ämnet avel och uppfödning. Datum och teman för träffarna kommer snart, meddelar SWB.

Fotnot: Avelsträffarna finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2022 har HNS avsatt närmare två miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden