Hoppning
26 juni 2023 14:08
Ridsportplus

Lillasyster Brandt radar upp segrar

NationelltMed en storebror som heter André Brandt finns det mycket man kan lära sig som lillasyster - Tindra Brandt, som nyligen toppat MSV A på två tävlingar, erkänner att hon gärna går i brorsans fotspår. "Jag försöker lyssna och göra som han säger", säger hon.

Lillasyster Brandt radar upp segrar
Tindra Brandt och Golden Lily i ponnyernas Grand Prix i Falsterbo förra året. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Med Golden Lily (ASRP sto f -11, e Mahrani of the Fairplay-Orchis Morio x RP, uppf Felicia Tyrsén, äg Therese Brandt) har 15-åriga Tindra Brandt lyckats med bedriften att vinna MSV A på de två senaste tävlingarna hon ställt upp i – först i Båstad för två veckor sedan, och så i midsommarhelgens tävlingar på Grevagården, arrangerade av Trollhättans Sportryttare.

– Det känns väldigt fint just nu, konstaterar Tindra Brandt, som missade inomhussäsongen på grund av en sjuk lektionshäst i stallet.
– Vi blev instängda hela vintern, så jag hann aldrig med någon innesäsong.

Tindra är näst yngst i en syskonskara på fem, men det är bara hon och storebror André Brandt, just nu beridare hos Royne Zetterman, som rider. André finns med och stöttar Tindra så mycket han kan.

– Han hjälper mig mycket, det är jag väldigt tacksam för. Jag tränar med honom varannan vecka och jag försöker lyssna och göra som han säger, säger Tindra, som är stolt över de framgångar André haft de senaste åren.

Satsar som junior på häst

Som 15-åring har hon ett par år kvar i skolan, men sedan hägrar drömmen om att – precis som André – jobba med hästar på heltid. Hon drömmer även om att få rida fler stora tävlingar på ponny, vinsten i helgen gav ett Prins Carl Philips Pris-gehäng. 

Parallellt med Golden Lily rider Tindra även SWB-stoet Barette (f -10, e Nintender-Carson Ask, uppf Ulf Gudmundsson), som ägs av André.
– Det funkar jättebra. Hon är superfin, hon hade föl för två år sedan och så fick vi för oss att vi skulle sätta igång henne igen och då fick jag göra det. Jag har tävlat henne sedan i mars och satsar på att rida henne som junior nu, berättar Tindra.

Hon tycker inte att det är någon större skillnad mellan att rida ponny och häst.
– De är väldigt lika, men Sparris (som Barette kallas) har lite större galopp och hon är lite piggare och framåt.

Praoar hos storebror

Praoperioderna har hon passat på att lägga hos storebror, även om det är en bit ifrån hemmet i Ronneby. Under vintern kommer André hem och håller träningar, men på sommaren tar Tindra med sig hästarna till Magic Park Stables och tränar på utebanan.

Mamma Therese Brandt, som i en intervju med Ridsport för några år sedan berättade att hon saknade tiden då hon och André kuskade land och rike runt, är nu Tindras högra hand och den som åker med henne på tävlingar.

Fokus för Tindra och Golden Lily ligger nu på SM i augusti, men innan dess åker hon till Falsterbo för att hjälpa storebror.
– Jag hjälper till lite överallt, han har ju många hästar med sig så det kan behövas.

Klara segrar för Tindra och Victoria

MSV A-klassen, som var högsta klassen under meetinget på Grevagården, reds på midsommardagen. Åtta D-ponnyer och sju C-ponnyer kom till start, men det var ingen tvekan om vilka som var snabbast i klassen som reds som en tidshoppning – Tindra och Golden Lily var en av fem nollor men var överlägset snabbast.

Bland de mindre ponnyerna var vinstmarginalen ännu större, då Victoria Jensen hade nästan tio sekunder till godo på tvåan med sin Epona de Saint Lo (ANPFS sto -14, e Quabar des Monceaux-Ricky IV, uppf S.C.E.A. Enguehard, äg Håkan Jensen).

Resultat Midsommarhoppet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden